'Speler VV Buitenpost knock-out geslagen na wedstrijd tegen DHSC'

© Orange Pictures
Utrecht - De voetbalwedstrijd VV Buitenpost tegen DHSC is gisteren geëindigd met rake klappen. Daarbij zou Buitenpost-speler Wim de Vries knock-out zijn geslagen door DHSC'er Emre Bal, melden diverse Friese media. Het incident zou direct na het fluitsignaal zijn gebeurd.
Volgens RTV NOF is de politie ter plaatse gekomen en is de speler van Buitenpost ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Emre Bal kreeg een rode kaart na de klap. De Friese club en de speler hebben aangifte gedaan van de mishandeling, meldt Omrop Fryslân.
Dit zijn beelden van het incident.

'DHSC-speler verdedigde zich'

DHSC-voorzitter Harry Lulofs bevestigt in een verklaring dat er "onenigheid is uitgebroken" na de wedstrijd, maar meldt ook dat de betreffende speler van DHSC zichzelf fysiek verdedigde nadat hij een klap had ontvangen van een toeschouwer van Buitenpost. "Als DHSC keuren wij elke vorm van geweld binnen en buiten de lijnen ten zeerste af", schrijft hij.
De Utrechtse amateurvoetbalclub laat weten dat er een intern onderzoek volgt naar de gang van zaken. DHSC zal op basis daarvan "waar nodig passende maatregelen nemen." De voorzitter laat verder weten "zeer dankbaar" te zijn voor de constructieve medewerking van het bestuur van VV Buitenpost.
De wedstrijd eindigde in 2-1 voor VV Buitenpost.