Gevaar geweken: Kamasutrabeurs weer open na ontruiming door instabiele kraan

© Ingezonden
Utrecht - De Kamasutrabeurs gaat zaterdag en zondag gewoon door zoals gepland. Gisteravond werd het erotische festival in de Utrechtse Jaarbeurs ontruimd en niet meer hervat, omdat een instabiele bouwkraan door de harde wind zou kunnen omvallen. De kraan is inmiddels stabiel en dus kan de beurs hervat worden, zo laat een woordvoerder van de Jaarbeurs weten. Ballast Nedam gaat de kraan later vandaag weghalen van het bouwterrein.
Aannemer Ballast Nedam wilde de kraan eigenlijk gisteravond al stabiliseren in verband met de harde wind, maar dat lukte niet. Op verzoek van Ballast Nedam en de politie werd de Jaarbeurs vervolgens ontruimd. Later op de avond werd besloten dat de beurs in ieder geval die avond niet meer hervat zou worden.
Er waren op dat moment 3000 mensen aanwezig in de Jaarbeurs, aldus een woordvoerder. "Een groot gedeelte daarvan is meteen weggegaan, terwijl ongeveer 300 mensen niet snel weg konden omdat ze bijvoorbeeld nog spullen in de kluisjes hadden liggen of omdat ze niet goed bij de parkeerplaats konden komen. Uiteindelijk heeft iedereen die dat wilde zijn spullen weer mee kunnen nemen."
Iedereen die gisteravond onverhoopt naar huis moest, kan zijn of haar kaartje de rest van het weekend alsnog gebruiken.