Burgemeester Buma van Leeuwarden baalt van FC Utrecht

Burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden.
Burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden. © ANP
Utrecht - Burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden is niet blij met FC Utrecht. De club wil fans meenemen naar de wedstrijd tegen Cambuur, ondanks het verbod op uitsupporters dat Van Haersma Buma onlangs instelde. FC Utrecht zet nu juridische stappen. "Trek het in", roept de burgemeester op in de Leeuwarder Courant.
Tijdens de wedstrijd Cambuur - Heerenveen in februari braken rellen uit tussen fans. Daarop besloot burgemeester Van Haersma Buma om de rest van het seizoen geen uitfans meer toe te laten bij de wedstrijden van Cambuur.
Vijf Eredivisieclubs komen nu tegen dat besluit in verzet. Naast FC Utrecht dienen ook Feyenoord, RKC, Go Ahead Eagles en FC Emmen een bezwaarschrift in. Tot grote teleurstelling van de Friese burgemeester. In de regionale krant zegt hij: "Dit gaat ons beide een hoop juridische capaciteit kosten, met alle financiële consequenties van dien. Als gemeenten en voetbalclubs zouden we het samen veiliger moeten maken voor publiek in plaats van met elkaar ruzie te maken in de rechtbank."
FC Utrecht speelt zaterdag 6 mei op bezoek bij Cambuur.