Gerenoveerde watertoren Utrechtse ASW genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar

© RTV Utrecht
Utrecht - Wordt de gerenoveerde watertoren op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht misschien het 'Beste Gebouw van het Jaar'? Het pand staat op de nominatielijst met elf andere gebouwen, waaronder het spectaculaire Amsterdamse appartementencomplex Sluishuis en het gerenoveerde gemeentehuis van Voorst.
Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) looft de prijs uit voor het gebouw 'met de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij'. Onder leiding van voorzitter Ed Nijpels nomineerde de jury overwegend gebouwen waarin gewoond wordt, valt de Volkskrant op. Museum Singer Laren sleepte de prijs vorig jaar in de wacht.
De verbouwing van de watertoren aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht werd eind vorig jaar afgerond. Het bouwwerk in de wijk Ondiep stond drie jaar lang in de steigers en was regelmatig doelwit van krakers. Inmiddels zijn in het voormalige waterreservoir meerdere super-de-luxe woningen gemaakt en is de begane grond ruimte voor een horecagelegenheid. RTV Utrecht kreeg een rondleiding door het markante gebouw.