Verbouwing oude Tivolipand opnieuw uitgesteld: meer tijd nodig

© RTV Utrecht
Utrecht - De verbouwing van het oude Tivolipand aan de Utrechtse Oudegracht is weer uitgesteld. Het wachten was lang op een uitspraak van de Raad van State over een omgevingsvergunning. Nu die uitspraak er sinds december al wel is, heeft projectontwikkelaar Stadswaarde toch meer tijd nodig. Dit omdat de bouwkosten inmiddels zijn gestegen en de marktomstandigheden zijn veranderd.
Dat laat wethouder Dennis de Vries (PvdA) in een brief weten aan de gemeenteraad. Hoeveel uitstel er nodig is, is niet bekend. De gemeente Utrecht verwacht hier in mei meer over te kunnen laten weten.
Poppodium Tivoli trok acht jaar geleden uit het pand aan de Oudegracht 245 . Daarna zat muziekatelier Kytopia er vijf jaar en de laatste jaren wordt het opgevuld met leegstandsbeheer. Tot de oplevering aan ontwikkelaar Stadswaarde mogen de huidige huurders er blijven zitten.

Verbouwing

Volgens de plannen blijft het podium zijn functie behouden, maar voor een kleiner publiek. "Het podium wordt de opstap voor jong Utrechts talent en vult daarmee een gat in het culturele aanbod in de stad", zei de ontwikkelaar eerder. Ook zijn er plannen om een kloostertuin met glazen dak te maken, en een restaurant en hotel in het gebouw en de achtergelegen panden aan de Springweg te maken.