Utrechtse schrijver Pim Lammers genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

© Wikimedia Commons
Utrecht - De Utrechtse schrijver Pim Lammers is met zijn dichtbundel 'Ik denk dat ik ontvoerd ben' genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, de prijs voor het mooiste kinderboek van het jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 8 april, in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits.
'Ik denk dat ik ontvoerd ben' is een bundel vol gedichten over de bijzondere band en gevoelens tussen familieleden in traditionele of juist heel moderne families. Het boek stond laatst hoog in de bestsellerlijst, nadat Lammers zich terugtrok als dichter voor de Kinderboekenweek vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres.
Inmiddels zijn twee verdachten gehoord in het onderzoek naar smaad, belediging en laster van de schrijver. Er is ook nog een derde verdachte, maar die is nog niet gehoord, liet de politie eerder deze maand weten. Zij worden alle drie verdacht van bedreiging. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer verdachten in beeld komen.
Naast het boek van Lammers zijn ook de boeken 'Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda' van Bibi Durmon Tak, 'Mot en de metaalvissers' van Sanne Rooseboom, 'Ik ben hier' van Joke van Leeuwen en 'Patroon' van Marco Kunst genomineerd voor de prijs.