Tot en met 2024 nachttreinen tussen Amersfoort en Utrecht

© Koert Walraven
Amersfoort/Utrecht - De nachttrein tussen Amersfoort en Utrecht blijft in ieder geval tot en met 2024 in het weekend rijden. De Amersfoortse verkeerswethouder Tyas Bijholt heeft hiervoor vorige week een nieuwe overeenkomst met de NS getekend, schrijft Nieuwsplein33.
Het gaat om twee treinen van Utrecht Centraal naar Amersfoort en één trein van Amersfoort naar Utrecht Centraal op vrijdag- en zaterdagnacht. De treinen zijn vooral bedoeld voor het uitgaanspubliek dat vanuit Utrecht 'veilig en comfortabel' terug naar Amersfoort wil. De extra nachtelijke treindienst kost de gemeente zo’n 75.000 euro per jaar.
Het nieuwe contract is een tijdelijke verlenging van de overeenkomst uit 2019. Het liefst zou Amersfoort een contract sluiten voor een nog langere periode, maar NS heeft formeel nog geen concessie voor 2025 en daarna.

Bereikbaarheid omliggende gemeenten

Om de verbindingen met omliggende gemeenten in stand te houden en mogelijk uit te breiden, heeft Amersfoort recent ook een wensenlijstje ingediend bij vervoersbedrijf Syntus. Zo vraagt de gemeente aan het vervoersbedrijf om te assisteren bij het opstarten van een buurtbus in het Soesterkwartier.
Ook de regiogemeenten hebben zulke aanvullende verzoeken voor verlenging van de concessie ingediend. Binnenkort houdt Syntus een inspraakronde over de dienstregeling voor komend jaar.