Duo aangehouden na rondslepen gestolen bakfiets, mogelijke link met meerdere bakfietsdiefstallen in Utrecht

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Utrecht - Een duo dat woensdagavond op de Uithof een bakfiets voortsleepte, is uiteindelijk door de politie in de kraag gevat. De bakfiets bleek gestolen en na hun arrestatie bleken ze ook nog gelinkt te worden aan 20.000 euro aan contant geld, luxegoederen en namaak-merkkleding. De 15- en 24-jarige Utrechters zitten vast.
Een getuige zag afgelopen woensdag de twee mannen met de bakfiets lopen op de Padualaan en meldde dat bij de politie. Die concludeerde vervolgens dat de bakfiets als gestolen uit Amsterdam te boek stond.
Uit de camerabeelden bleek dat het stel gebruikmaakte van een zogeheten autoambulance, een aanhangwagen die gebruikt wordt om auto's mee te vervoeren. Tijdens een surveillance de volgende dag troffen agenten diezelfde autoambulance aan.
De bestuurder ging er snel vandoor, maar na een korte achtervolging kon deze op de Voorveldselaan in Utrecht toch worden aangehouden. De twee inzittenden, een 15-jarige en een 24-jarige Utrechter zijn aangehouden.
De namaakgoederen en het geldbedrag die later in de aan hen gelinkte woning werden gevonden zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of het duo in verband gebracht kan worden met heling en diefstal van nog meer bakfietsen in Utrecht en omgeving.