Retourtje Griekenland: Utrechtse songfestivaldeelnemer Stefania treedt op in eigen stad

Stefania op een van haar favoriete plekken in de stad
Stefania op een van haar favoriete plekken in de stad © RTV Utrecht
Utrecht - Sinds de Utrechtse Stefania Liberakakis heeft meegedaan aan het Eurovisie Songfestival voor Griekenland zijn er veel deuren opengegaan en zit haar carrière in de lift. Volgende halte: een optreden in eigen stad in TivoliVredenburg.
Deelneemster Songfestival Stefania treedt op in Tivoli Vredenburg
Voor ze er optreedt, neemt Stefania een kijkje in de concertzaal. Ze loopt erheen via de Moreelsebrug, over het spoor van Utrecht Centraal station, met uitzicht op het stadskantoor, de Domtoren en de Inktpot. "Ik kom hier heel vaak met vrienden en vriendinnen, omdat het hier altijd wel rustig is. Overal waar je in Utrecht loopt is het druk, hier zit je hoog, je hebt een mooi uitzicht, het is een gewoon fijne plek om te kletsen. En in de nacht kom ik hier ook altijd voor het uitzicht."
Stefania deed in 2021 mee aan het Eurovisie Songfestival, met het nummer Last Dance. Ze kwam niet uit voor Nederland, maar voor Griekenland. "Mijn ouders zijn allebei Grieks en ik werd gevraagd om mee te doen aan de grootste awardshow in Griekenland en ik vond het alleen maar vet. Uiteindelijk is de video meer dan een miljoen keer bekeken en vonden mensen het heel leuk en was het dé happening van de avond en daarna werd ik gevraagd voor het Eurovisiesongfestival."
Stefania neemt een kijkje op het podium van Tivoli Vredenburg
Stefania neemt een kijkje op het podium van Tivoli Vredenburg © RTV Utrecht
En nu dus een optreden in TivoliVredenburg. Bij de ingang van de zaal is een raam met uitzicht op de stad. "Kijk eens hoe mooi, ik zie mijn familie al zitten, kijkend naar buiten. En daarna een concert. Ik heb nooit gedacht dat ik in mijn eigen stad zou optreden. Ik heb er echt zin in. Muziek is voor mij als een soort drug. Ik geniet ervan en kan niet zonder. Het is echt mijn leven."
Stefania treedt op 2 april op in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke donderdag rond 13.00 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.