Geheime kroeg van verboden Hells Angels ontdekt in centrum Utrecht, 6 mensen opgepakt

© RTV Utrecht
Utrecht - In het centrum van Utrecht is een illegale hangplek ontdekt van de verboden motorclub Hells Angels. Gisteravond vielen agenten het pand binnen. Zes leden zijn gearresteerd en het pand is per direct door de gemeente Utrecht gesloten. Er waren ook drugs aanwezig.
De politie trad gisteravond in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) het pand aan de Twijnstraat aan de Werf binnen. Er waren vermoedens dat het pand geen dienstdeed als woonhuis, zoals de bedoeling is, maar dat er een kroeg zou zijn. Die vermoedens bleken te kloppen toen de politie het pand binnenviel. Er hingen meerdere 'Hells Angels uitingen', zoals de politie het noemt. Ook werd het pand gebruikt voor "niet toegestane horecadoeleinden", meldt de politie.
Volgens de politie gaat het om het pand waar de Hells Angels eerder ook clubavonden hielden. Destijds was er nog geen verbod op de club en zijn er ook geen strafbare feiten waargenomen, aldus een woordvoerder van de politie.

Drugs aanwezig

De zes aanwezige mannen zijn gearresteerd op verdenking van deelname aan de voortzetting van een verboden organisatie. Eén van hen bleek meerdere zogenoemde ponypacks, envelopjes, met drugs bij zich te hebben en een uitschuifbare wapenstok.
In juli vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat het verbod op de Hells Angels in Nederland in stand blijft. "Alle uitingen van de Hells Angels na deze datum dragen bij aan de verdenking van voortzetting van deze verboden organisatie", aldus de politie.