Op nippertje gered Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen bekend

© Linde Dorenbos
Utrecht - De organisatie van het Bevrijdingsfestival Utrecht heeft vanmiddag de eerste namen van het programma bekendgemaakt. Op 5 mei zijn in Park Transwijk in ieder geval optredens te zien van MEAU, Snelle & De Lieve Jongens Band, LIONSTORM, Retro deLuxe en Personal Trainer.
Later deze maand volgen meer namen.
Het is de dertigste keer dat het festival in Utrecht wordt georganiseerd, maar tot voor kort was dat nog niet zeker. In februari werd aangekondigd dat het feest niet door kon gaan door een gebrek aan geld. Vanwege de coronacrisis, inflatie, stijgende arbeidskosten en een tekort aan materialen kreeg de organisatie de begroting niet rond.
Liefhebbers van het festival wilden het daar niet bij laten en besloten een crowdfundingsactie op te zetten, waar 50.000 euro voor nodig was. Dat bleek een paar dagen na het initiatief niet meer nodig, want eind februari werd bekendgemaakt dat het festival toch door kon gaan dankzij een garantstelling van Koninklijke Grolsch en het K.F. Klein Fonds.

30 jaar Bevrijdingsfestival Utrecht

Festivaldirecteur Manja Kerstholt laat weten het fijn te vinden dat het 30-jarig jubileum van het Bevrijdingsfestival Utrecht kan worden gevierd in Park Transwijk. "Want na al die jaren blijft het thema vrijheid urgent. Het is belangrijk dat we in onze provincie daar met zijn allen bij stilstaan op 5 mei."