Harde kern FC Utrecht maakt statement na smadelijke nederlaag: 'Zijn lachertje van de competitie'

© ANP
Utrecht - De 'Bunnikside', waar de fanatiekste supporters van FC Utrecht zitten, zal vrijdag tijdens de eerste vijf minuten van de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard zoveel mogelijk leeg blijven. De supporters voelen zich in het hemd gezet na de 1-4 nederlaag tegen Spakenburg in de kwartfinale van de KNVB Beker.
"We zijn in heel Nederland bekend geworden als het lachtertje van de competitie. Na de terechte nederlaag tegen Spakenburg, staan we simpelweg voor lul", laten de supporters in een verklaring op Instagram weten. De supporters zijn niet alleen teleurgesteld in de prestaties van de spelers, maar hekelt ook de in hun ogen gebrekkige reactie van de clubleiding. "Daags na de wedstrijd, lijkt FC Utrecht de gebeurtenissen van dinsdagavond compleet dood te zwijgen."

'Nog geen excuses van selectie'

En ook de spelers hadden nog wel een stuk dieper door het stof mogen gaan van de supporters. "Ook een excuus vanuit de selectie is nog niet gekomen. Waar we in Utrecht jarenlang gewend waren om samen (spelers én supporters) voor elkaar door het vuur te gaan, lijkt die tijd voorbij", is de bittere conclusie.
Daarom laten de supporters weten dat het nu 'tijd is voor een signaal' bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Om een statement af te geven, hebben alle supportersgeledingen op de Bunnikside op woensdag de koppen bij elkaar gestoken en besloten om vrijdagavond de eerste minuten van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de Bunnikside leeg te houden."

Vreedzaam protest

Het gaat nadrukkelijk om een vreedzame vorm van protest, onderstrepen de supporters. "Houd hierbij zoveel mogelijk rekening met elkaar en de medewerkers van FC Utrecht. We zijn teleurgesteld, boos, maar gaan onze gevoelens kenbaar maken met respect door pas na vijf minuten aanvang de Bunnikside op te gaan."
"Na deze vijf minuten zullen wij natuurlijk als vanouds voor de volle honderd procent achter onze club staan", zeggen de supporters. De oproep is een initiatief van Bunnikside, SVFCU, Utrecht Ultra's, NuldrieNul en FCUFAN.