Uitzinnige Spakenburg-fans vieren klinkende overwinning op FC Utrecht: 'Wie had dat durven dromen?'

© ANP
Utrecht - "Dit is niet te bevatten!", roept de bijna tachtigjarige Gijs Heek. De trouwe Spakenburg-supporter zag zojuist op de tribunes van de Galgenwaard hoe zijn ploeg met 1-4 van FC Utrecht won.
Vlak na het eindsignaal heerst er bij Heek nog steeds ongeloof. "Hoe dan!? We gaan gewoon de halve finale spelen!" Ook Noud, met 9 jaar een stuk jonger, weet dat hij zojuist de avond van zijn leven heeft meegemaakt. "Jaaaa! Ik had dit niet verwacht, maar wel gehoopt. Dag Utrecht!"
Ondertussen gaat het los op de tribune als de spelers van de Blauwen voor het uitvak staan. "En wie niet springt!", klinkt het uit vele kelen. "Wie niet springt die is niet blauw! Wie niet springt die is niet blauw!"

Historische wedstrijd

Wie je het ook vraagt: iedereen weet dat ze getuigen zijn geweest van een historische wedstrijd. "Wie had dat durven dromen?", zegt Pauline. "Je denkt van tevoren dat we misschien zouden stunten door lang de nul te houden en dan na penalty's te winnen. Maar in de reguliere wedstrijd met vier doelpunten winnen.." Ze kan het nog steeds niet bevatten.
Wat nu volgt is haar wel duidelijk. Een glorieuze terugtocht naar de kantine van Spakenburg. "In de kantine gaat het los! En als de spelersbus dan terugkomt: die jongens gaan dan op de schouders! Het gaat laat worden!"