Recordaantal inschrijvingen voor jubileumeditie Utrecht Pride

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
Utrecht - De organisatie van Utrecht Pride heeft een recordaantal inschrijvingen ontvangen voor de aankomende jubileumeditie. 89 organisaties, stichtingen en bedrijven hebben zich aangemeld voor de botenparade op 3 juni. Het is dit jaar de vijfde keer dat Pride in Utrecht georganiseerd wordt.
Vanwege gebrek aan ruimte kan de organisatie niet meer boten dan vorig jaar toestaan om mee te varen. Er zullen in juni dus weer vijftig boten door de grachten varen. Om te bepalen wie wel en niet het water op mag, heeft Utrecht Pride een onafhankelijke adviescommissie opgesteld om de deelnemers uit te kiezen.

Diversiteit

Diversiteit en een juiste weerspiegeling van de LHBT-gemeenschap is belangrijk voor de organisatie. Volgens voorzitter Robbert Kalff van de Utrecht Pride was de adviescommissie zelf ook zo divers mogelijk. Aan de hand van verschillende perspectieven kon bepaald worden wie wel en niet mee kunnen varen. Kalff: "Het is belangrijk dat diversiteit een gezicht krijgt."
Voor de organisatie was het belangrijk dat de deelnemers van de botenparade zich inzetten voor de LHBT-gemeenschap. Kalff: "Dat klinkt bot, maar we hebben een beperkte hoeveelheid plekken." Hij vindt het mooi om te zien dat er zoveel interesse en enthousiasme is voor Utrecht Pride en de parade. En omdat het om een jubileumeditie gaat, zal het feest dit jaar ook uitgebreider zijn. Zo gaat de Pride twee dagen duren, met een groot evenement op de tweede dag. Hoe dat er precies uitziet, weet de organisatie nog niet."