Einde van een tijdperk: coronateststraten in provincie Utrecht gaan dicht

© ANP
Utrecht - De coronatestlocaties worden zo weinig bezocht dat de GGD regio Utrecht heeft besloten om ze per 1 maart te sluiten.
"Voor kwetsbare doelgroepen staan we klaar om thuis testen af te nemen", laat de gezondheidsdienst weten. Voor de andere doelgroepen blijft het advies om bij klachten een zelftest te doen. Die zijn te koop bij apotheken, drogisterijen of supermarkten en geven snel een uitslag.
Om kwetsbare mensen thuis te kunnen testen zet de GGD regio Utrecht mobiele teams in. Doelgroepen die hiervoor in aanmerking komen zijn bewoners van verpleeghuizen en andere instellingen, thuiswonenden die naar de dagbesteding gaan en mensen die niet in staat zijn om een zelftest te doen, ook niet met de hulp van anderen.
De NAAT-testen (voorheen PCR) aan huis kunnen telefonisch worden ingepland op 030- 6305400. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur, en in het weekend en op feestdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Online een afspraak maken is niet mogelijk. Mobiele teams zullen van maandag tot en met zondag paraat staan om aan de testvraag te voldoen.
De GGD spreekt van "een positieve stap richting de afbouw van coronafaciliteiten". Het ministerie van Volksgezondheid gaf eerder al aan hier voorstander van te zijn.