Stakingen koffiefabrieken Douwe Egberts gaan niet door

© RTV Utrecht
Utrecht - De driedaagse staking van medewerkers van Douwe Egberts in Utrecht gaat niet door. De koffiefabrikant heeft namelijk een beter cao-bod gedaan. Dit laten de vakbonden FNV en CNV weten.
De werknemers van Douwe Egberts en Pickwick in het Friese Joure kondigden eerder aan woensdag, donderdag en vrijdag te zullen staken. Vorige week staakten ze ook al twee dagen. Dit omdat de vakbonden en werkgever het niet eens werden op het gebied van loon.
Maar koffie- en theeconcern JDE Peet's (de eigenaar van Douwe Egberts en Pickwick) ging in de tussentijd om tafel met de vakbonden. "Uit dat overleg zien wij genoeg aanknopingspunten om tot een goede cao te komen", laat FNV-bestuurder Adem Akdeniz weten.
Welk loonbod er nu op tafel ligt, is niet bekend. De vakbonden willen de resultaten nu eerst met de leden bespreken. Als de meerderheid het hier mee eens is, is de nieuwe cao rond. Als dit niet het geval is volgen er mogelijk nieuwe acties.
De cao moet met terugwerkende kracht per 1 januari ingaan. Er werken zo'n 1800 mensen bij de fabrieken in Utrecht en Joure.