Zes jaar cel geëist in hoger beroep tegen veroorzaker dodelijk ongeluk

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Utrecht - In het hoger beroep tegen Soufian S. eist het Openbaar Ministerie (OM) zes jaar cel voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht. Ook wil het OM dat de rijbevoegdheid van de man voor tien jaar word ingetrokken.
De man werd in 2020 veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en acht maanden. Op de vroege ochtend van 9 december 2017 reed hij met hoge snelheid door Utrecht. Op de kruising van de Antonius Matthaeuslaan en de Kardinaal de Jongweg verloor hij de macht over het stuur en botste frontaal op de auto van Ghizlane, die onderweg was naar haar werk.
S. kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand en vluchtte. Hij meldde zich pas 11 dagen later bij de politie. De vrouw kwam door de botsing met haar auto in de vaart langs de weg terecht, waar ze pas na een kwartier werd ontdekt. Ze werd gereanimeerd, maar overleed elf dagen later aan hersen- en longschade.
Het OM eist nu in hoger beroep dus bijna het dubbele van wat de rechtbank de man eerder oplegde. "Het gaat, anders dan gebruikelijk, niet alleen over het door schuld veroorzaken van een verkeersongeval met de dood van het slachtoffer tot gevolg en het verlaten van de plaats van het ongeval, maar ook om het verwijt dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk van het leven heeft beroofd en zich dus schuldig heeft gemaakt aan doodslag", aldus het OM.