Zocherpark toch opnieuw meegenomen in onderzoek Utrecht naar nieuwe locatie afvalcontainers

© Katharina van der Meer
Utrecht - De gemeente Utrecht gaat opnieuw op zoek naar een plek voor de glas- en afvalcontainers op de Tolsteegbarrière. Deze zouden in het Zocherplantsoen komen, maar daar stak de Raad van State een stokje voor. Maar de gemeente heeft die locatie toch nog niet helemaal afgeschreven, liet de wethouder gisteren weten aan de raad.
Bewoners aan de Wijde Doelen protesteren al een paar jaar tegen de komst van de ondergrondse containers in het Zocherpark. Die zouden naast een drukbezochte speeltuin komen te staan en tegenover een school. Volgens de bewoners is dat een onveilige locatie. De Raad van State oordeelde vorige week dat het besluit van de gemeente slecht onderbouwd was en gaf de bewoners gelijk.
Tijdens het vragenuur van de gemeenteraad wilde de Partij voor de Dieren duidelijkheid hebben over hoe het nu verder gaat. Anne Sasbrink: "Is het college van plan af te zien van deze plek?" Het antwoord daarop is nee, volgens wethouder Susanne Schilderman. "We gaan een uitgebreider besluit nemen met betere onderbouwing. Daarvoor gaan we alle acht mogelijke locaties opnieuw onderzoeken."
Dat betekent dat daarin ook de locatie in het Zocherpark opnieuw op het lijstje staat als mogelijke plek voor het plaatsen van glascontainers. De wethouder hoopt over een half jaar meer duidelijkheid te kunnen geven en een goed onderbouwd besluit te nemen.