Weinig hoop voor Kensington: politie is gitaardieven nog niet op het spoor

Bandlid Casper Starreveld is vier dierbare gitaren kwijt.
Bandlid Casper Starreveld is vier dierbare gitaren kwijt. © Casper Starreveld
Benschop/Utrecht - De kans dat de band Kensington zijn kostbare gestolen gitaren terugkrijgt, lijkt klein. Dat zegt Jordi Langelaan, eigenaar van de muziekstudio in Benschop waar afgelopen weekend werd ingebroken. "De politie vertelt me dat ze voorlopig geen aanknopingspunten of verdachten hebben."
In de nacht van zaterdag op zondag werden onder meer gitaren, microfoons, een mengtafel en computers meegenomen. Vooral Casper Starreveld is getroffen; de gitarist en zanger van de Utrechtse band Kensington is vier van zijn favoriete gitaren kwijt. De politie neemt de zaak hoog op en besteedde er gisteren aandacht aan in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. Maar tot bruikbare tips leidde dat nog niet, zegt een woordvoerder van de politie.
Studio-eigenaar Langelaan is daarom weinig hoopvol. "Ik heb nog niets nieuws gehoord", zegt hij donderdagochtend. "Vrij zuur. Wat ik van de politie heb begrepen is het nu: 'Sorry maar we kunnen niets voor je doen'."
De diefstal was in de studio genaamd Barn In The Meadow, op de Benedeneind Zuidzijde tussen de provinciale weg en het dorp Polsbroek. De politie roept mensen die 's nachts iets verdachts hebben gezien op zich te melden. Ook mensen die zien dat een van de gitaren op internet te koop wordt aangeboden worden gevraagd zich te melden bij de politie.

De vier meest in het oog springende gitaren die zijn gestolen hebben de volgende merknamen:


- Fender custom shop Stratocaster 1960, sunburst
- Gibson custom shop ES-335 Rich Robinson signature 40890 165/500, dark cherry red
- Gibson Les Paul Custom, black
- Crafter CTW A/E, natural wood

In het programma Bureau Hengeveld liet Jordi Langelaan zien wat er allemaal is meegenomen: