Utrechtse voetballer Ihattaren opgepakt, huis in Vleuten doorzocht

© Orange Pictures
Vleuten/Amsterdam - De Utrechtse voetballer Mohamed Ihattaren is zondag gearresteerd in Amsterdam na een conflict in de relationele sfeer. De politie heeft vanochtend zijn huis in Vleuten doorzocht. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden en dat zijn huis maandagchtend is doorzocht.
De voetballer die nog onder contract staat bij Juventus is verhoord en kwam dinsdag weer op vrije voeten. Hij geldt nog wel als verdachte. Een politiewoordvoerder kon dinsdagmiddag niet zeggen waar de man van verdacht wordt en of er aangifte tegen hem is gedaan. Wel meldde ze dat het onderzoek in de zaak verdergaat.
Maandag meldde de politie dat het huis van de verdachte in Vleuten is doorzocht. Daar hing toen een briefje op de voordeur waarop de politie zegt dat de sloten zijn vervangen en dat de nieuwe huissleutel kan worden opgehaald op het politiebureau. Het incident houdt volgens de politie geen verband met zijn eerdere aanhouding in november vanwege een bedreiging.
De oud-speler van PSV en Ajax heeft een 'een veelbewogen periode' achter de rug. Vorig jaar speelde hij op huurbasis voor Ajax, maar Ihattaren kon een tijd lang niet op de club verschijnen omdat hij zou worden bedreigd door criminelen. Ook werd in Kanaleneiland de Porsche van de voetballer in brand gestoken. In RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zoekt de politie naar mensen die meer informatie hebben over de brandstichting.
© Koen Laureij