Boeken van Pim Lammers gaan hard na steunbetuiging in krant

© ANP
Utrecht - In de boekwinkels is de afgelopen dagen veel vraag naar boeken van de Utrechtse auteur Pim Lammers. Dat meldt boekenkoepel CPNB op basis van geluiden uit de sector. Diverse boekwinkels deelden deze boodschap ook op sociale media.
Zo verkocht boekhandel Mulder in Amsterdam vijfhonderd exemplaren van de bundel 'Ik denk dat ik ontvoerd ben' aan een docent van een middelbare school, "om uit te delen aan al zijn leerlingen". Dat meldt de winkel op Facebook. De uitgeverij van Lammers kon vandaag nog geen concrete verkoopcijfers geven.
Lammers besloot zich terug te trekken als dichter voor de Kinderboekenweek nadat hij meerdere doodsbedreigingen had ontvangen. Deze dreigingen ontving hij nadat BN'ers als Kim Feenstra en Monique Smit en christelijke lobbyisten op hun sociale media een kort fragment deelden uit een oud literair verhaal van Lammers. Dit ging over de escalerende relatie tussen een trainer en een pupil. De bekroonde auteur werd verweten aan "pedoactivisme" te doen.
Auteurs en uitgevers plaatsten vandaag in alle landelijke dagbladen een paginagrote advertentie om steun te betuigen aan Lammers. De auteur heeft aangifte gedaan van de dreigementen.