Conducteur twee dagen voor zijn pensioen op brute wijze beroofd in Utrecht, politie toont beelden

Utrecht - Een hoofdconducteur van de NS is in Utrecht met geweld beroofd, twee dagen voor zijn pensioen. Met het verspreiden van bewakingsbeelden in Bureau Hengeveld doet de politie een ultieme poging om de zaak op te lossen, want de dader loopt nog vrij rond.
Op het filmpje is goed te zien wat zich heeft afgespeeld in de nacht van 8 op 9 november. De hoofdconducteur wandelt na zijn dienst rond half één van het Centraal Station naar de parkeergarage aan de Croeselaan, waar zijn auto staat.
Al in de stationshal begint een man hem te achtervolgen. De conducteur heeft ook het gevoel dat er iets aan de hand is. Maar als hij even omkijkt, ziet hij niemand. Toch klopt zijn gevoel.
Eenmaal bij de parkeergarage komt vanuit de verte de man dichterbij, rennend inmiddels. De conducteur draait zich om, ziet de achtervolger dreigend op zich afkomen en schiet meteen in de verdediging. Maar dan ziet hij dat zijn belager iets in zijn hand heeft en schrikt. Hij rent weg, glijdt uit op de stoep en valt.
Dit is de man die de politie zoekt.
Dit is de man die de politie zoekt. © Politie Midden-Nederland
De achtervolger wil de conducteur beroven van zijn tas. Die probeert dat al schoppend te voorkomen. Toch lukt het de man om de tas te pakken en ermee vandoor te gaan. De conducteur gaat er rennend achteraan maar staakt even later de achtervolging.
Het pensioen van deze conducteur begon dus met het verwerken van deze beroving. Hij heeft er een tijdlang slecht van geslapen en hij is angstig als hij 's avonds mensen ziet die een capuchon dragen.
De politie hoopt dat tipgevers zich melden. Dat kan onder meer via 0800-6070. Anoniem melden kan op 0800-7000. Een uitgebreid signalement van de verdachte vindt u op de pagina Bureau Hengeveld.