Hulppakket voor treinreizigers met licht verstandelijke beperking

© NS
Utrecht - De NS gaat mensen met een licht verstandelijke beperking helpen op een fijnere manier met de trein te laten reizen. Op dit moment hebben zij vaak moeite met het omgaan van plotselinge wijzigingen op het spoor. Denk aan een trein die te laat komt of opeens vanaf een ander perron vertrekt. Met een zogenaamd TreinTrainPakket moet het voor hen minder spannend worden.
Het pakket bestaat uit een vijftal onderdelen, waaronder een online uitleg- en oefenmodule over de meest relevante onderdelen van de treinreis. Er zit ook een speciale folder bij met veel beeld en weinig tekst.
Gisteren werden in het Utrechtse Spoorwegmuseum de eerste hulppakketten aan vijf scholen en zorginstellingen uitgereikt. Twee daarvan komen uit de stad Utrecht: STERKplaats en Kranenburg Praktijkonderwijs.
Het TreinTrainPakket is mede ontwikkeld door mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarvan zijn er ruim een miljoen in Nederland. "Het is een belangrijke en mooie stap om deze groep mensen op weg te helpen, zodat zij vol goede moed een treinreis kunnen maken. De trein is voor iedereen", benadrukt NS-topman Wouter Koolmees.