Politie in actie bij Bollendak vanwege zakkenrollers en overlast

© ANP
Utrecht - De politie heeft gisteravond weer moeten ingrijpen bij het Bollendak op station Utrecht Centraal. Een man zorgde voor overlast en er waren zakkenrollers actief, drie van hen zijn aangehouden. Eerder op de dag werden ook al winkeldieven betrapt in de Mediamarkt in Hoog Catharijne.
Meerdere groepen, maar vooral vreemdelingen van buiten de EU, zorgen voor criminaliteit en een onprettige sfeer rondom het Bollendak. Het gaat bijvoorbeeld om intimiderend gedrag, diefstallen en alcohol- en drugsgebruik. Ook waren er afgelopen jaar meerdere steekincidenten. Door verscherpt toezicht nam de overlast de laatste maanden wat af, maar de problemen hebben zich ook verplaatst naar andere wijken en steden.
Ook is de grote inzet van politie, handhavers en stewards niet vol te houden. Eerder deze week werd bekend hoe Utrecht de overlast op de lange termijn gaat bestrijden in samenwerking met het Rijk. Zo moet een snellere procedure leiden tot uitzetting voor overlastgevende asielzoekers die niet rechtmatig in Nederland blijken te verblijven.