Dieven op de Vakantiebeurs, 20 standhouders bestolen: 'Zijn in gesprek over hoe we dit kunnen oplossen'

© ANP
Utrecht - Op de Vakantiebeurs in Utrecht zijn vannacht meerdere standhouders bestolen. Bij de organisatie van de Jaarbeurs zijn daarover tot nu toe zo'n twintig meldingen binnengekomen. Hoe de diefstal precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk, net als wat voor spullen er gestolen zijn. Woordvoerder Esther Driessen laat weten dat dat nu wordt onderzocht.
"We vinden het enorm vervelend dat dit heeft kunnen gebeuren", zegt Driessen. Ze vertelt dat de beveiliging aan de hand van camerabeelden in kaart probeert te brengen hoe de dieven zijn binnengekomen en wat er precies is voorgevallen. "En met de exposanten zijn we in gesprek over hoe we dit zo goed mogelijk kunnen oplossen. Ook voor hun is dit natuurlijk ontzettend vervelend."
De politie laat desgevraagd weten dat bij hun nog geen meldingen zijn binnengekomen van de berovingen. "Misschien lost de Jaarbeurs het intern op. Mochten mensen nog aangifte willen doen, dan staat hen dat vrij", aldus een woordvoerder.
Bezoekers hoeven zich volgens de Jaarbeurs geen zorgen te maken naar aanleiding van de diefstal. "De beveiliging overdag is gewoon in orde. Ik hoop dan ook dat mensen zich hierdoor niet laten afschrikken."
Gisteren nam RTV Utrecht al een kijkje bij de vakantiebeurs: