12 bussen uitgebrand bij busstalling Westraven in Utrecht, busverkeer rijdt weer

© ANP
Utrecht - Bij busstalling Westraven aan de Griffioenlaan in Utrecht is vrijdagochtend rond 04.50 uur een grote brand uitgebroken. Vervoerder U-OV meldt dat er twaalf bussen zijn uitgebrand. Het busverkeer is opgestart en rijdt weer.
De gevolgen voor de opstart van de dienstregeling was groot, meldt U-OV. Zo'n 20 lijnen konden niet vertrekken vanuit Westraven. "Vanuit de andere vestigingen rijden bussen wel. Inmiddels is de dienstregeling weer op gang. Check de actuele reisinformatie op onze website", laat vervoerder U-OV weten."

Gevolgen busverkeer

Het gaat om twaalf dieselbussen die uitgebrand zijn. Gevolgen voor de dienstregeling dit weekend blijven beperkt. "Er zijn dan minder reizigers, dus dat kunnen we hopelijk opvangen met bestaand materieel", aldus de woordvoerder. Ook maandag kunnen bussen hopelijk volgens dienstregeling rijden. Er worden dan bussen geregeld vanuit andere vestigingen van QBuzz.

Van twee, naar vier, naar twaalf bussen

"Toen we vanochtend vroeg aankwamen, stonden er twee bussen in brand", zegt Liselotte Mackloet van de Veiligheidsregio Utrecht. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt en heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen gebouw. Eerder werd bekend dat er veertien bussen waren uitgebrand, maar dat bleken er later twaalf te zijn.

'Rook lijkt richting A12 te gaan'

De brand woedde op een industrieterrein, daarom bleven de gevolgen voor omwonenden beperkt. Niemand raakte gewond. "Hier is een logistiek bedrijf en een parkeergarage", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht ter plaatse. "Er is ook een hotel in de buurt. Vooralsnog lijkt de rook richting de A12 te gaan, niet richting bewoond gebied. Ons advies is wel, als je in buurt woont, sluit ramen en deuren, want rook is nooit gezond."
Op de A12, Den Haag richting Utrecht, was de afrit Kanaleneiland dicht vanwege de brand, meldt Rijkswaterstaat.

Ontstaan van de brand niet bekend

Er is nog niets bekend over het ontstaan van de brand. "Daar zijn we zelf ook benieuwd naar, maar daar is nog niets over te zeggen", aldus Mackloet van de Veiligheidsregio Utrecht.