Je artikel vertalen of laten voorlezen: nieuws RTV Utrecht beter te volgen

© RTV Utrecht
Utrecht - Het nieuws van RTV Utrecht is nu nog beter te volgen. Onze app en website hebben namelijk meer mogelijkheden gekregen waardoor meer mensen het kunnen luisteren, lezen of bekijken. En ook op televisie komen we met een programma om de toegankelijkheid te vergroten. We willen er namelijk zijn voor iedereen in de provincie Utrecht.

Artikelen laten voorlezen

Zo kan je de artikelen in onze app laten voorlezen. Heb je je leesbril niet bij je of heb je geen zin om te lezen? Klik dan op het koptelefoontje boven het artikel en je kunt rustig het hele verhaal beluisteren.

Artikelen vertalen

Voor mensen die niet of niet goed Nederlands kunnen hebben we nu ook een vertaalknop. Op zowel website als in de app klik je op de wereldbol boven het artikel en je kunt uit tien andere talen kiezen. Je kunt onze artikelen laten vertalen in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Arabisch, Turks, Italiaans en Oekraïens.
Binnen een enkele tel wordt het artikel automatisch voor je vertaald. Heb je dit in de app eenmaal gekozen dan kun je ook de volgende artikelen in jouw taal lezen.
We leggen de functies in deze video uit en hebben ze voorgelegd aan gebruikers die nog niet zo goed Nederlands kunnen.
Je artikel vertalen of laten voorlezen: nieuws RTV Utrecht beter te volgen

Andere functie

Je kunt het nieuws van RTV Utrecht nu ook als widget op het startscherm van je telefoon toevoegen. In één oogopslag zie je daar ons laatste nieuws met een foto en de kop van het verhaal. Klik erop en je gaat vanzelf naar onze app.
Heb je de app van RTV Utrecht al op je telefoon dan kun je meteen gebruik maken van de nieuwe functies. Heb je de app nog niet, download ‘m dan nu via de App Store van Apple of de Google Play Store.

NOS Nieuws van de week

Vanaf deze maand zenden we op onze televisiezender het programma NOS Nieuws van de week uit. Dat is een wekelijks journaal van de NOS in makkelijke taal. Niet iedereen kan het nieuws altijd even goed begrijpen, bijvoorbeeld omdat iemand moeite heeft met de Nederlandse taal. Voor deze mensen is dit journaal bedoeld. In elke aflevering komen drie nieuwsonderwerpen aan bod die worden verteld in begrijpelijke taal. Sommige onderwerpen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt rekening gehouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld.
Meerdere regionale omroepen zenden NOS Nieuws van de week al uit, vanaf 18 januari is het iedere donderdag ook bij RTV Utrecht te zien.