Veel mensen vandaag richting het zuiden voor kerstbezoek, Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladde wegen

© RTV Utrecht
Utrecht - Veel mensen uit de provincie Utrecht lijken deze Eerste Kerstdag richting familie in het zuiden te zijn afgereisd. Volgens de ANWB was het deze zondagmiddag wat drukker op de weg dan anders vanwege kerstbezoeken.
De drukte rond nam rond 13.30 uur toe, met een piek tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Om 15.30 uur begon het verkeer alweer af te nemen, aldus een woordvoerder.
"De intensiteit van het verkeer was hoog", zegt de woordvoerder. "Dat merkte je op doorgaande routes, bijvoorbeeld de A2 van Utrecht naar het zuiden van Nederland." Ook was het druk op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn. Volgens de woordvoerder was de drukte niet anders dan andere jaren. "Iedereen wil natuurlijk op tijd aan de borrel zitten bij familie."
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om hun snelheid aan te passen vanwege de regen en waarschuwt voor aquaplaning. Dat vindt meestal plaats wanneer er lange tijd (veel) heeft geregend en er daardoor plassen op de weg liggen. De kans op gladheid is dan groot.