Lenie (71) zingt 'Utregse' versie van kerstlied Zes Mooie Ballen: 'Niet ietsie, maar ietsjie'

© RTV Utrecht
Utrecht - Liedjesmaker Jeroen Schipper heeft een 'Utregse' versie gemaakt van het kerstnummer Zes Mooie Ballen. Hij deed dat samen met Lenie, een luisteraar van Radio M Utrecht die reageerde op Jeroens oproep. Het leverde een hartverwarmend kerstlied op.
Er zijn al elf versies van Zes Mooie Ballen, in verschillende talen en dialecten. Utrechter Jeroen vond het tijd dat het nummer ook in zijn eigen dialect zou worden gemaakt. Dus deed hij een belletje naar Radio M Utrecht. "Voor mijn gevoel had ik de telefoon nog niet opgehangen en toen ging hij alweer."
Aan de andere kant van de lijn was de 71-jarige Lenie, die het 'Utregs' goed beheerst. "Ik deed het heel impulsief. Want ik hou van muziek. Ik heb altijd muziek in m'n hart. Heel toevallig dat ik 'm gelijk aan de lijn kreeg."
Dus kwamen Jeroen en Lenie samen voor een opname. RTV Utrecht was erbij:
Jeroen en Lenie komen samen voor de opname van Zes Mooie Ballen.
"Ik was er best een beetje zenuwachtig voor", geeft Lenie toe. "Ik had nog geoefend met mijn hulp. Ik moest niet zeggen 'ietsie', maar 'ietsjie'."
Het is alweer de twaalfde versie van het nummer, maar als het aan Jeroen ligt blijft het daar niet bij. "Wat ik zelf een heel mooie taal vind is het Afrikaans, wat ze in Zuid-Afrika spreken. Maar daar heb ik nog geen aanbiedingen voor. Dus mocht er iemand zijn die dat nog kan, dan hou ik me heel erg aanbevolen."
Zes Mooie Ballen is ook al opgevoerd in het Zweeds, Fries en Turks. Bovendien is een versie in het Papiaments in de maak.
Luister hier het volledige nummer: