Burgemeester Dijksma in gesprek met jongerenwerkers en buurtvaders om nieuwe WK-rellen te voorkomen

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma sprak vanavond met jongerenwerkers, buurtvaders, leden van de moskee en politieagenten over de onrust van afgelopen zaterdag. Voetbalfans gooiden toen met zwaar vuurwerk naar de politie nadat het Marokkaans elftal Portugal versloeg met 1-0.
De burgemeester is van plan om het Moskeeplein beter te verlichten en ervoor te zorgen dat auto’s niet meer eindeloos rondjes blijven rijden na de wedstrijd.
Een deel van de aanwezigen vroeg de burgemeester om schermen en een geluidsinstallatie op het Moskeeplein te plaatsen om zo een evenement met meer controle te kunnen organiseren. Maar de burgemeester ziet dat niet direct zitten.
"Of het wijs is om hier echt nog extra publiek naar toe te gaan halen met een podium valt echt wel te bezien. Dus daar moeten we nog verder over spreken omdat ik de oproep wel begrijp maar daar zitten ook een aantal consequenties aan. Ik denk dat het belangrijk is om die goed te wegen", aldus Dijksma. "Ik wil niet nog veel meer mensen hier naartoe halen in een vrij nauwe ruimte waar weinig mogelijkheid tot uitwijken is. Dat is ook wel echt een risico dat je neemt. Dus dat gesprek is nog niet afgerond."
Het Marokkaanse elftal speelt woensdagavond tegen Frankrijk.