Politie Utrecht speurt camerabeelden af op zoek naar relschoppers WK-duel Marokko

© Koen Laureij
Utrecht - De politie in Utrecht is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden na de WK-overwinning van Marokko op Portugal. Agenten in de wijk Lombok zijn daarbij gisteravond bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en blikjes. Twaalf van hen werden geraakt, vier raakten lichtgewond. Er zijn tot nu toe vier aanhoudingen verricht. Twee verdachten zitten nog vast. Dat meldt de politie vanmiddag.
De hoop is dat aan de hand van cameratoezicht en beelden van particulieren of ondernemers nog meer relschoppers aangehouden kunnen worden. Ook doet de politie een oproep om, al dan niet anoniem, informatie te delen.
Om de overwinning te vieren kwamen gisteravond zowel volwassenen als kinderen samen op het Westplein, de Kanaalstraat en het Moskeeplein. De feestelijke sfeer sloeg om toen er zwaar vuurwerk werd afgestoken. Een waarschuwing om hiermee te stoppen werd volgens de politie genegeerd.
Daarop werd het besluit genomen om de (wijk)agenten, toezichthouders en vrijwilligers vanuit de Marokkaanse gemeenschap die toezicht hielden (zoals buurtvaders), terug te trekken en de ME in te zetten. Rond 23.00 uur was het weer rustig.
Ook na andere WK-wedstrijden van het Marokkaanse elftal braken de afgelopen tijd rellen uit. De Utrechtse imam Abdeljalil Sayfaoui deed eerder een oproep om het rustig te houden.