'Ouwe Dibbes' na 12 jaar terug bij baasje: 'Stop met het voeren van andermans katten, laat de chip uitlezen'

© Dierenambulance Utrecht
Utrecht - Een vermissing van een kat is na twaalf jaar opgelost. Een bewoner sloeg vrijdagavond alarm. De kat was luid aan het miauwen in een tuin en had een slechte vacht. Dierenambulance Utrecht kwam na een telefoontje hierover meteen in actie.
De kat bleek te zijn gechipt en stond geregistreerd. Het betrof de bijna 18-jarige Dibbes. Twaalf jaar geleden woonde hij een paar straten verderop. "Hij is toen vermist geraakt en werd in zijn 'nieuwe' straat bij heel veel 'nieuwe' eigenaren flink gevoerd", schrijft een medewerker van Dierenambulance Utrecht op Facebook.
Bij aankomst schrokken de hulpverleners van de toestand van Dibbes. "En al helemaal toen wij te horen kregen dat hij hier al jaren zou lopen. Steeds meer mensen gingen hem voeren, maar in die twaalf jaar heeft niemand zijn chip uit laten lezen. En nu, omdat hij toch wel veel aan het miauwen was en toch wel een 'beetje' slecht eruit zag moest hij maar weg...Dit zien wij te vaak gebeuren. Stop met het voeren van andermans katten. Vertrouw je het niet, onderneem dan actie, laat bijvoorbeeld de chip uitlezen. Dit kan geheel kosteloos bij iedere dierenarts."
Dibbes is voor onderzoek naar de dierenarts gegaan. "De vraag is natuurlijk hoe ernstig zijn toestand (inwendig) is. Hopelijk kan hij nog een fijn pensioen hebben bij zijn dolgelukkige echte eigenaar."