Brand bij restaurant in centrum van Utrecht geblust na verwijderen dak

© News United
Utrecht - Een brand in een Italiaans restaurant in het centrum van Utrecht is onder controle. Vuur in een container sloeg aan het einde van de middag over naar de achterkant van de zaak in de Schoutenstraat bij de Neude.
Pas toen het dak van een uitbouw was verwijderd, kon er goed geblust worden. Het restaurant werd vanwege de brand ontruimd, net als de woningen erboven.
Terugblik op de restaurantbrand op Radio M Utrecht
Het incident in de binnenstad was lastig te bereiken voor de hulpdiensten. "Het is allemaal krap en dicht op elkaar gebouwd en het kost veel moeite om erbij te komen met de grote voertuigen", vertelde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.
Om de brand te kunnen blussen moesten brandweerlieden met kettingzagen in de weer om ruimte te maken. Het hele dak van de uitbouw werd gesloopt om beter bij de brandhaard te komen. "Dat is een intensief proces dat veel tijd vergt."
Behalve tijd, kostte het ook veel energie. "Vandaar dat er ook is opgeschaald naar zeer grote brand zodat we een beetje kunnen afwisselen met meerdere eenheden", aldus de woordvoerder. De brandweer gebruikte flessen perslucht om te kunnen ademen. Die flessen zijn na zo'n 35 minuten leeg. "Met hoge inspanning gaat dat nog wat sneller", vertelde de woordvoerder.
Tegen 22.00 uur was de situatie onder controle en konden de meeste bewoners terug naar hun woning.