Utrechtse 'Eiffeltoren' snel weg via Marktplaats: 'Wel dieplader met kraan nodig'

© Stichting 16X
Utrecht - Via Marktplaats is een nieuwe eigenaar gevonden voor de Utrechtse replica van de Eiffeltoren. Het 12 meter hoge bouwwerk kon gratis worden opgehaald.
"Fantastisch voor op een evenementterrein, camping of iets dergelijks", stond in de advertentie die begin deze week werd geplaatst. Er bleek veel belangstelling en vandaag al wordt de toren gedemonteerd. Wie de gegadigde is, is nog onbekend.
Een carnavalsvereniging heeft de Eiffel ooit gemaakt. Daarna heeft Greenpeace hem gebruikt voor enkele acties. Sinds 2016 staat de Eiffel aan de Nijverheidsweg in Utrecht.
Om de Eiffel mee te nemen is een dieplader met kraan nodig, liet eigenaar en beeldend kunstenaar Sander Kanters al weten in zijn advertentie. Hij is aangesloten bij Vlekks en heeft een werkplek bij Stichting 16X. Omdat de creatieve broedplaats aan de Nijverheidsweg weg moet, ging hij op zoek naar een andere eigenaar voor de Eiffel.
De toren bestaat uit drie delen. Een bouwboek wordt meegeleverd. "Het is een heel mooi gebouwd object, maar hij heeft zeker een onderhoudsbeurt nodig", aldus de eigenaar.