FC Utrecht zet voorlopig streep door aankoop Galgenwaard

© FCU Photo
Utrecht - FC Utrecht ziet voorlopig af van de aankoop van stadion Galgenwaard. De aankoop van onroerend goed is, mede door de oorlog in Oekraïne, een stuk minder aantrekkelijk geworden. Dat zegt algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht vrijdag in Een Berg Sport. Van Es was te gast om de deze week gepresenteerde jaarcijfers van FC Utrecht toe te lichten.
"Door de oorlog is verbouwen veel duurder geworden", legt Van Es uit. "Dus is het stadion voor ons nu minder waard dan dat de verkoper er voor wil hebben. Dus daar zitten we in een patstelling." Aankoop van het stadion zou voor FC Utrecht financieel heel gunstig zijn. "Als je stadion koopt heb je minder huurkosten", stelt Van Es. "Dat zou ons behoorlijk schelen in ons resultaat."

Half miljoen verlies op Kerk

De oorlog in Oekraïne heeft ook op een ander vlak negatieve gevolgen voor FC Utrecht. De club heeft Lokomotiv Moskou een korting gegeven van 500.000 euro voor de verkoop van Gyrano Kerk, zodat de Russische club het transferbedrag in één keer over kon maken. Dat had te maken met het feit dat de Russen vanwege de oorlog geen zaken mogen doen met andere landen in Europa.
FC Utrecht heeft daar niet lang over getwijfeld. "Dan zie je de ervaring van onze aandeelhouders en de Raad van Commissarissen. Die schakelen snel en die zeggen dat het kan." Heerenveen deed dat niet bij de transfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou, en zit nog altijd op 3,1 miljoen euro te wachten.
De Utrecht-directeur gaat ook in op de bonus die de drie directeuren uitgekeerd hebben gekregen en op de forse stijging van de sponsorinkomsten.
Kijk hier de hele uitzending van Een Berg Sport met Thijs van Es.