Cel en tbs met voorwaarden voor seksverslaafde man uit Vianen die minderjarige meisjes misbruikte

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Vianen/Utrecht - Een 26-jarige man uit Vianen moet twee jaar de cel in omdat hij ontucht pleegde met twee minderjarige meisjes. Ook legt de rechter tbs met voorwaarden op. Volgens psychologen is de man 'hyperseksueel', wat leidde tot het inpalmen van meerdere jonge meisjes voor seksueel genot. Het OM omschreef hem als 'een seksueel roofdier'.
De man was ook in het bezit van kinder- en dierenporno. Bovendien stalkte hij één van de meisjes die hij eerder ook misbruikte. De man zou nog een derde slachtoffer hebben gemaakt, ook een minderjarig meisje, maar er is te weinig bewijs om hem ook daarvoor te veroordelen.
Het misbruik begon zeven jaar geleden. Het jongste slachtoffer was toen 14 jaar oud. Het contact begon vriendelijk, maar al snel begon de Vianense man opdringerig te worden. Hij vroeg om seksueel getinte foto's en filmpjes en later had hij ook seks met de meisjes.
De man erkent dat hij seks heeft gehad met de twee meisjes uit Utrecht en Vianen, maar hij zegt dat het gebeurde met wederzijdse instemming. Hij geeft toe seksverslaafd te zijn. Daarom wil hij in behandeling. "Ik heb seks nodig om mij weer vrolijk te voelen en weer even door te kunnen gaan."
Het OM uitte eerder harde woorden aan het adres van de man. "U bent als een seksueel roofdier op zoek gegaan naar een prooi, als een wolf in schaapkleren. Uw honger is niet te stillen." Psychologen concludeerden dat de man 'hyperseksueel' is. "Hij had daarbij vrijwel uitsluitend oog voor zijn eigen behoeftes, terwijl hij geen rekening hield met de behoeftes, leeftijd en kwetsbaarheden van de aangeefsters."
Het OM eiste een fors hogere straf, namelijk 6,5 jaar cel, maar de straf valt dus een stuk lager uit. Naast de celstraf en tbs krijgt de man ook een contactverbod met zijn slachtoffers.