'Voetballer Ihattaren in Utrecht gearresteerd vanwege ernstige bedreiging'

Instagram-foto van Mo Ihattaren voor zijn auto, zomer 2022.
Instagram-foto van Mo Ihattaren voor zijn auto, zomer 2022. © Instagram
Utrecht - De politie in Utrecht zou vanmiddag profvoetballer Mo Ihattaren hebben aangehouden wegens een ernstige bedreiging, meldt De Telegraaf.
Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel werd Ihattaren gearresteerd bij een huis in Utrecht waar de voetballer op dat moment verbleef. Agenten in uniform en in burger drongen volgens getuigen het huis binnen en voerden Ihattaren af. Hij is overgebracht naar een politiebureau.
De politie in Utrecht wil alleen kwijt dat een 20-jarige persoon is gearresteerd voor een bedreiging. Bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen volgens de krant dat het om Ihattaren gaat. Het is op dit moment niet bekend wie de voetballer bedreigd zou hebben en waarom. De aangifte van het slachtoffer wordt de komende dagen onderzocht. Het is onduidelijk of Ihattaren tijdens het onderzoek in de cel moet blijven.
De voetbalcarrière van de Utrechter is op een dood spoor beland. Eerder deze maand werd bekend dat Ihattaren op sleeptouw werd genomen door de familie van ex-Ajacied Appie Nouri en daar ook vaak thuis verbleef. Ook Utrechter Wesley Sneijder ontfermde zich over hem, maar nam binnen twee weken al weer afstand van zijn stadsgenoot.
Ihattaren kende een woelige zomer met liefdesperikelen en persoonlijke problemen na contacten met mensen uit het criminele milieu. Ook werd in Kanaleneiland de Porsche van de voetballer in brand gestoken. In het RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zoekt de politie naar mensen die meer informatie hebben over de brandstichting.