Mammoet uit Utrecht krijgt megaklus en gaat meewerken aan grootste windmolenpark op zee

© ANP
Utrecht - Maritieme dienstverlener Mammoet gaat meewerken aan het grootste windmolenpark op zee ter wereld. De Britse dochter van het Utrechtse bedrijf is door windmolenproducent General Electric geselecteerd om hijs- en transportdiensten te verzorgen bij de aanleg van Dogger Bank Wind Farm.
General Electricgaat eind dit jaar de haven in het Engelse South Shields, in de buurt van Newcastle, klaarmaken voor de werkzaamheden. Dan zullen ook de eerste onderdelen van de windmolens aankomen.
Mammoet is een specialist in het vervoeren en takelen van zware objecten op zee. In 2000 werd bedrijf overgenomen door Van Seumeren Kraanbedrijf, een bedrijf van FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren. Een jaar later wist Mammoet samen met Smit Internationale het in de Barentszzee gezonken wrak van de atoomonderzeeër Koersk te bergen.
Na deze spectaculaire operatie groeide het bedrijf uit tot wereldwijde marktleider in zwaar hijs- en transportwerk. In 2011 verkocht de familie Van Seumeren de laatste aandelen aan SHV waarmee het volledig uit Mammoet stapte.