Nog een locatie van Flink moet sluiten in Utrecht, flitsbezorger wil open blijven tot verhuizing

© RTV Utrecht
Utrecht - Flink moet stoppen met flitsbezorging vanuit een pand aan de Nobelstraat in Utrecht. Volgens de gemeente Utrecht handelt de bezorgdienst in strijd met het bestemmingsplan, de rechtbank in Utrecht is het met die conclusie eens.
In tegenstelling tot de gemeente vindt Flink dat de bedrijfsactiviteiten aan de Nobelstraat kunnen worden aangemerkt als detailhandel, en dat past in het bestemmingsplan. De rechter is het daar niet mee eens: Flink moet stoppen met flitsbezorging en mag alleen nog fungeren als ophaalpunt voor bestellingen.
Eerder moest Flink om dezelfde redenen al sluiten aan de Amsterdamsestraatweg. De flitsbezorger zegt nog altijd goed contact met de gemeente te hebben. "We hebben twee dingen gevraagd", zegt Stefan de Bruijn namens Flink. "De eerste vraag is of ze willen meewerken aan een snel vertrek naar een andere, vervangende locatie." Daarnaast wil Flink tot die beoogde verhuizing open blijven aan de Nobelstraat. "We willen verhuizen, maar het duurt even voordat dat geregeld is."
De flitsbezorger heeft al een nieuwe locatie op het oog. "Maar als je me vraagt waar dat is, geef ik daar geen antwoord op omdat het iets is wat we eerste met de gemeente willen bespreken of de locatie wat hen betreft ook goed is."