Drie verdachten opgepakt voor ernstige mishandeling in Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - Agenten hebben twee 17-jarige jongens en een 20-jarige man uit Utrecht opgepakt die een man ernstig mishandelde. Dit gebeurde in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli vlakbij het Vivaldiplantsoen in Utrecht. De politie kon de verdachten oppakken dankzij tips die binnenkwamen na een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
Het 25-jarige slachtoffer reed in de bewuste nacht op een longboard, een extra lang skateboard, naar huis. Op het fietspad van de Weg der Verenigde Naties kwam hij drie jongens tegen die hem er niet langs willen laten. Hierop ontstond een woordenwisseling die leidde tot een mishandeling.
Het slachtoffer werd minutenlang geslagen en geschopt, ook tegen zijn hoofd. Zijn longboard werd afgepakt en gebruikt om hem te slaan. Hij kreeg een fiets en een fietsenrek tegen zich aangegooid en raakte even buiten bewustzijn. Nadat één van de jongens zijn telefoon had afgepakt, gingen ze er met zijn drieën vandoor. Het slachtoffer liep een hersenschudding en aantal hoofdwonden op.
Een bewakingscamera in de buurt filmde de mishandeling. Bureau Hengeveld vertoonde deze beelden op 24 en 31 augustus. De verdachten zijn hierop herkend en zijn deze week door de politie aangehouden.