Utrecht krijgt nieuw studentencomplex met ruim 900 woningen

© WAX-tobewaxed.com / UU
Utrecht - Op het Utrechtse Science Park komt een groot nieuw studentencomplex. De Universiteit Utrecht (UU) en studentenhuisvester SSH hebben een overeenkomst getekend waardoor de bouw van de 'High Five'-torens kan starten.
In het complex komen in totaal 921 woningen; 721 zelfstandige studio’s en 200 kamers die onderdeel zijn van een groepswoning en bijvoorbeeld de keuken zullen delen. Ook komen in het gebouw studieruimtes, sportmogelijkheden en een wasserette. Onder het gebouw komt een fietskelder met plek voor 1.200 fietsen.
Met de bouw hoopt de UU het gierende tekort aan studentenwoningen te beteugelen: "De woningnood onder studenten is erg hoog in Utrecht. Als UU willen we graag ruimte maken voor deze groep door meer studentenwoningen mogelijk te maken in het Utrecht Science Park. Nieuwe bewoners brengen levendigheid met zich mee in de vorm van betere voorzieningen en reuring, ook buiten kantoortijden. Dat willen we in dit gebied graag stimuleren", laat Margot van der Starre, vice-voorzitter van de UU weten.
De bouw start begin volgend jaar. Het gebouw moet in 2025 klaar zijn.