Treinverkeer weer opgestart na stroomstoring Utrecht Centraal

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Utrecht - Het treinverkeer rondom Utrecht wordt weer opgestart nadat door een stroomstoring vrijwel geen treinen van en naar Utrecht Centraal Station reden. Op de trajecten tussen Gouda-Utrecht en Amersfoort-Utrecht is de dienstregeling nog wel flink verstoord. Dat duurt waarschijnlijk nog de rest van de avond.
Reizigers moeten op alle trajecten nog wel rekening houden met één of twee uur vertraging laat een woordvoerder van NS weten. Op de meeste trajecten gaan de intercities weer rijden. Daar moet het verkeer eerst wel weer worden opgestart. "Treinen staan niet altijd goed na een storing van deze omvang." Het advies is om de reisplanner goed in de gaten te houden. Naar verwachting rijdt morgenochtend alles weer volledig volgens dienstregeling.
De stroomstoring werd veroorzaakt door een defect in een bovenleiding bij Utrecht CS.
Reizigers zoeken naar oplossingen. Eén van hen is Justin. Zijn eindbestemming is Twente. Om precies te zijn: Goor. Hij probeert nu via station Utrecht Overvecht thuis te komen. Als het volgens plan verloopt, is hij om 23.00 uur thuis. “Irritant dit. Ik reis iedere zondag met de trein. De laatste paar weken heb ik veel vertraging. Het is nog nooit zo erg geweest.”