Sinterklaas komt aan in warm en zonnig Utrecht: 'Lijkt wel een beetje Spanje hier'

© RTV Utrecht
Utrecht - Sinterklaas is aangekomen in Utrecht. Afgelopen twee jaar kon de intocht niet plaatsvinden, maar vandaag was het weer als vanouds. Volgens de organisatie kwamen er vijfduizend mensen op het evenement af.
De vriendinnen Firo (6) en Olivia (7) zingen uit volle borst mee en zijn blij om Sinterklaas te zien: "We hebben alle Pieten gezien en op het laatst ook Sinterklaas!"
© RTV Utrecht
Volgens Jolie is het maar goed dat Sinterklaas in Utrecht met een iets kleinere boot aankomt dan met de stoomboot. "De grote boot kan hier niet komen, want misschien kan de brug niet omhoog en dan kan hij met de grote boot niet onder de brug door."
Na een vaartocht vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis werd de goedheiligman opgewacht door presentator Edo Brunner en burgemeester Sharon Dijksma. Sinterklaas: "Het is heel fijn om weer in Utrecht te zijn. Ik ben helemaal verbaasd over hoeveel kinderen er langs de kant staan."
Afgelopen twee jaar was er geen intocht in verband met de coronamaatregelen. En dat betekent dat de Utrechtse burgemeester Dijksma en Sinterklaas elkaar nog niet eerder hadden ontmoet. Sinterklaas: "Het is fijn om de, voor mij nieuwe, burgemeester de hand te schudden." Ook burgemeester Sharon Dijksma is blij: "Dat we nu weer de Sint met zijn allen welkom kunnen heten is heel erg fijn."
© RTV Utrecht
Na de vaartocht heeft Sinterklaas zijn weg vervolgd naar het Domplein op zijn paard Ozosnel. Langs de kant van de weg stond het weer rijen dik met ouders en kleine pietjes en sinterklaasjes. Sinterklaas: "Het is heel druk, maar het is ook zulk prachtig weer, het lijkt wel een beetje Spanje", zegt hij lachend.
Komende weken verlaat Sinterklaas de stad niet, want hij logeert in het Huis van Sinterklaas in het Museum Catharijneconvent. "Maar je zult me niet heel vaak zien in de stad hoor, want ik ben of op de daken, of in huis aan het werk of aan het slapen."
Sinterklaas komt aan in Utrecht