Duizenden kinderen van Utrechtse minima warm gekleed met Sint Maartenkledingpas

© RTV Utrecht
Utrecht - De gemeente Utrecht en Stichting Leergeld hebben 4450 'Sint-Maartenkledingpassen' uitgedeeld aan gezinnen met een laag inkomen. Hiermee kunnen de families voor 150 euro warme winterkleding kopen.
Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht die z'n eigen mantel doormidden sneed om iemand te kleden die niets had. Wethouder Linda Voortman: "Dé ideale dag om te delen als je iets kunt missen!"
De wethouder kreeg vanochtend de eerste Sint Maartenkledingpas symbolisch overhandigd van Harmen van de Kamp, de coördinator van Stichting Leergeld. Van de Kamp over de kledingpas: "Wij merken dat kinderen het heel gaaf vinden om eindelijk een keer nieuwe kleding te kopen. Geen kleding meer van een broertje of zusje, maar zelf een nieuwe trui of nieuwe schoenen uitkiezen in de winkel."

6000 passen

4450 passen vallen vandaag dus bij Utrechters op de mat. Alleen: er zijn 6000 aanvragen binnengekomen. Leerlingen van het Waldorf College probeerden vandaag geld op te halen voor de passen die nog nodig zijn. Zij zetten een crowdfunding op, verkochten brownies, wasten auto's en stonden als levend standbeeld in de stad.
Als de acties van het Waldorf College niet genoeg opleveren springt de gemeente bij.