Hoofdprijs voor politie: kraslotbende opgerold

© ANP
Utrecht - In een onderzoek naar kraslotdieven heeft de politie vier verdachten aangehouden. Ze worden in verband gebracht met in ieder geval dertien diefstallen verschillende supermarkten en winkels in Utrecht, Haaren, Hendrik Ido-Ambacht, Rosmalen, Tilburg en Zwolle.
De zaak kwam afgelopen zomer aan het rollen. Kraslotdieven hingen toen langdurig rond bij de servicebalie van een supermarkt in Utrecht. Op het moment dat medewerkers even niet opletten, sloegen ze toe en namen ze de benen. In september volgde een soortgelijke melding en werd een van de mogelijke daders herkend van de diefstal in augustus. Daaruit ontstond het vermoeden dat de groep vaker had toegeslagen.
Uiteindelijk kwamen de vier mannen in beeld. Ze hadden het naast krasloten gemunt op postzegels en gingen in verschillende samenstellingen te werk. De verdachten zijn de afgelopen dagen op verschillende momenten en locaties gearresteerd. Het gaat om een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfsplaats, een 37-jarige man uit Dordrecht en twee mannen uit Papendrecht van 21 en 22 jaar.