Cobie de Vos krijgt belangrijke Maartenspenning voor inzet cultuursector Utrecht

© Cobie de Vos
Utrecht - "Als een wethouder binnenkomt met een ketting om, dan heb je wel het idee dat er iets officieels gaat gebeuren." Toch is Cobie de Vos overvallen door haar collega's en de locoburgemeester. De cultuurbestuurder heeft gisteravond de Maartenspenning ontvangen, uit handen van locoburgemeester en wethouder Eva Oosters. Ze heeft de belangrijke stedelijke onderscheiding gekregen omdat ze zich enorm inzet voor de cultuursector in Utrecht.
Als mede-oprichter van Het Huis heeft ze veel theatermakers een onderkomen geboden, zegt de gemeente. "Ik heb verschillende dingen gedaan, maar Het Huis Utrecht is een belangrijke", meent De Vos. "Al die 17 jaar die ik voor de stad werk, heb ik me erg ingezet voor talentontwikkeling van jonge makers binnen de podiumkunsten", antwoord De Vos desgevraagd.
“Wij zijn dankbaar voor jouw creativiteit, visie en innovatieve ideeën waarmee jij de podiumkunsten van Utrecht hebt opgetild”, zegt ook wethouder Eva Oosters. De penning kan ze niet dragen, daar is ie te zwaar voor. "Het is een penning in een mooie doos. En er zit een mooie oorkonde bij", vertelt De Vos.
De Maartenspenning is een stedelijke onderscheiding van de stad Utrecht. Burgemeester en Wethouders kennen deze onderscheiding toe aan vrijwilligers of bestuurders die zich vooral op cultureel gebied lange tijd op een buitengewone manier voor Utrecht hebben ingezet.