Anton Verleun beoogd lijsttrekker BoerBurgerBeweging Utrecht

Utrecht - Anton Verleun is kandidaat-lijsttrekker voor BoerBurgerBeweging bij de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht op 15 maart.
Verleun is rundveedierenarts voor boeren in onze regio. "Ik wil namens BBB in Utrecht de stem worden voor elke boer en burger", zegt hij in een filmpje waarin hij zijn kandidatuur als lijsttrekker bekendmaakt.
Verleun zegt al jaren een toekomstvisie van de politiek te missen. "We weten bijvoorbeeld al heel lang dat de bevolking, ook in de provincie Utrecht, alleen maar aan het stijgen is. Waar blijven dan al die huizen?"
Ook vindt hij dat de kloof tussen stad en platteland alsmaar groter wordt. "Het vertrouwen in de overheid is zoek", zegt hij. Verleun vindt dat bij de besluitvorming meer burgerparticipatie nodig is.
BBB doet in alle provincies mee. Op de Utrechtse kandidatenlijst staan negen vrouwen en negen mannen. Nummer twee is Jochem Beltman uit Austerlitz.
Leden kunnen de komende weken stemmen. Op 12 november worden de kandidaatstellingen voor de Provinciale Statenverkiezingen definitief gemaakt.