Diverse straten in Utrecht morgen minder goed bereikbaar door Maliebaanloop

© Pixabay
Utrecht - Er wordt morgen weer gerend in Utrecht. Na de Singelloop van twee weken geleden, is het nu tijd voor de Maliebaanloop. Ook dit keer zijn een aantal straten in de stad afgezet vanwege het evenement.
De voorbereidingen voor de hardloopwedstrijd zijn vandaag al in volle gang, maar morgenochtend om 07.00 uur wordt pas begonnen met de opbouw. Vanaf dat moment is de gehele Maliebaan ten noorden van de kruising van de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat tot 17.00 uur afgesloten voor verkeer.
Vanaf 11.30 uur wordt vervolgens ook de Maliebaan ten zuiden van dat kruispunt, de Maliesingel en de straat Lepelenburg afgesloten. Het park blijft wel de hele dag open.

Omleidingen en verkeerregelaars

Fietsers en auto's worden zoveel mogelijk omgeleid, terwijl voetgangers bij het kruispunt nog wel kunnen oversteken, zij het onder begeleiding van verkeerregelaars. Omwonenden die hun auto bij Parkeerplaats Lepelenburg parkeren, kunnen de parkeerplaats tussen 12.30 uur en 15.30 uur niet op of af met hun auto.
Ook wie de bus neemt, kan hinder ondervinden van het evenement. Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt buslijn 8 omgeleid. Wie die lijn wil of moet nemen, wordt geadviseerd zijn of haar reis van tevoren goed te plannen.
De Maliebaanloop wordt dit jaar voor de 37e keer gelopen. Deelnemers kunnen verschillende afstanden lopen. Zo is er jeugdloop van 900 meter en kunnen recreatieve lopers kiezen voor afstanden van 6 of 10 kilometer.