Bestuurder onder invloed krijgt taakstraf en rij-ontzegging na crash tegen lantaarnpaal

© PolitieVDM, Twitter
De Meern - Een man van 21 uit De Meern krijgt een taakstraf van 94 uur en mag een half jaar niet rijden, omdat hij drie jaar geleden onder invloed met een auto tegen een lantaarnpaal reed. De rechter veroordeelde hem vandaag omdat hij gevaar op de weg veroorzaakte, doorreed na een aanrijding, onder invloed van cannabis en alcohol én zonder rijbewijs heeft gereden. Hij liep in september 2019 tegen de lamp, nadat hij de auto van een vriend om een lantaarnpaal had gevouwen.
Op het moment van de aanhouding wist hij er niet veel meer van. Hij claimde toen "een gat in zijn geheugen te hebben". Agenten waren de man eerder die avond ook al tegengekomen, als passagier in een auto die werd gecontroleerd op de Dirck Hoetweg. De bestuurder van die auto bleek te hebben gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De passagier vermaakte zich ondertussen door, zoals de politie het omschrijft, "aan lachgasballonnen te lurken". Agenten waarschuwden de man met de ballonnen om niet te gaan rijden.
Die waarschuwing was tevergeefs. Kort nadat de agenten de bestuurder met het ingevorderde rijbewijs naar het bureau hadden gebracht, kwam er een melding binnen dat er een auto tegen een lichtmast aan geplakt zat in de wijk Het Zand. Het bleek te gaan om dezelfde auto die was achtergelaten bij de man met het lachgas.
De politie besloot naar hem op zoek te gaan en vond hem een paar kilometer verderop in de wijk Veldhuizen in De Meern. Hij testte positief op alcohol en drugs en is toen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plek van een ongeval. De rechter achtte alle verdenkingen vandaag bewezen.