Minister bezoekt basisschool in Utrecht om leraren in het zonnetje te zetten: 'Het mooiste vak dat er is'

© RTV Utrecht / Claire Hartzuiker
Utrecht - Hoog bezoek vandaag bij de Da Costaschool in de Utrechtse wijk Hoograven: Onderwijs-minister Dennis Wiersma kwam kinderen uit groep 3 voorlezen in het kader van de Dag van de Leraar. Het vak van juf of meester kan wel wat positieve aandacht gebruiken, vindt de VVD-minister.
"We hebben nieuwe leraren hard nodig", zegt Wiersma. "We hopen mensen enthousiast te maken voor dit beroep." De minister benadrukt veel bewondering te hebben voor leraren die het de afgelopen jaren niet makkelijk hadden. "Zeker met de grote klassen waarmee ze vaak te maken krijgen en de afgelopen twee jaar corona waar ze soms meer bezig waren met organiseren dan lesgeven."

Kinderboekenweek

De Dag van de Leraar was niet de enige reden van Wiersma's komst. Ook start vandaag de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar 'Gi-ga-groen' (boeken over natuur en dieren staan centraal) en daarom waren veel kinderen in het groen gekleed. Minister Wiersma las de Utrechtse groep 3-kinderen voor uit een boek over een koala. De leraren waren verkleed als bloem of boom en voerden een toneelstuk op.
© RTV Utrecht / Claire Hartzuiker
"Het is het mooiste vak dat er is", vindt juf José van groep 3. "Voor mij voelt het alsof het elke dag de Dag van de Leraar is. Het is een cadeautje het enthousiasme van kinderen te zien als ze iets nieuws leren." Zo leren de kinderen deze week dus alles over natuur en milieu door erover te lezen, maar ook door naar buiten te gaan de natuur in.
Na het bezoek aan Utrecht reisde Wiersma door naar Laren, waar hij de prijzen voor de leraar van het jaar-verkiezing uitreikt. Juf José uit Utrecht was niet genomineerd, maar dat maakt de kinderen van groep 3 niet uit: "Ze is sowieso onze favoriete juf."